Nico Pauly, Administration &Tutor
email: info@mnt-nr.com

 

 MNT-BE-2020 : Manuele Neurotherapie Opleiding Belgiƫ (Nederlandstalig) (Antwerpen)

Manuele Neurotherapie - MNT 


Deze opleiding wordt georganiseerd en verzorgd door onze partner ICZO VZW

Klik hier voor alle inlichtingen omtrent inhoud, prijzen, inschrijving, locaties enz...Manuele Neurotherapie is een zeer geschikte therapie voor het behandelen van en het begeleiden van chronische pijnpatiënten.

Het centrale uitgangspunt is dat het “output-signaal pijn” het resultaat is van:

1. Input van signalen uit het somatisch stelsel: musculoskeletaal, fasciaal.

2. Input van signalen uit het autonome stelsel: organen, hormonen, immuun-stelsel.

3. Input uit omgeving, leerprocessen en emoties.


 

Dit alles gebeurt in een sterke onderling communicatie gestuurd door neurotransmittors, hormonen en cytokines die het zenuwstelsel gebruiken als centrale info-highway.

In de Manuele Neurotherapie wordt die communicatie omgezet in een klinisch assessment en behandelmodel: de vier pijlers van de pijn.

Een behandeling bevat altijd ingrepen in de vier pijlers omdat die onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. Aard van de technieken en volgorde van toepassing wordt vooral, bepaald door een nauwkeurig assessment model voor perifeer en centraal zenuwstelsel, gesteund op quantitative sensory testing.

De toegepaste technieken steunen enerzijds op EBP-interventies gecombineerd met experimentele maar met lange ervaring en observatie op efficiëntie gecontroleerde technieken.

Al deze interventies hebben hetzelfde doel: modulatie en normalisatie van de vier-pijler communicatie in het zenuwstelsel.


 

De gebruikte technieken zijn:  • Neuro-reflective soft-tissue frictions (NSFT’S) of release technieken op perifere zenuwpaden.  • Spine tuning: impulsmobilisaties op de wervelzuil als input-modulatie van de medula spinalis.  • Neurodynamics al dan niet gecombineerd met zenuwreflexpunten.  • Desensitisatietechnieken voor het centrale zenuwstelsel.  • Zenuwreflexologie aan de voet: het gebruik van drukpunten op de voet een onmiddellijk en meet baar effect op zenuwen zenuwstructuren.  •  Voetreflexologie als functieverbetering van organen en als verbinding in de gut-brain axis.Extra information concerning this seminar:

Date of commencement:09-10-2020
 
Location:Van der Valk Business centre
Joe Englishstraat 42
2140 Antwerpen
 
Tutor(s):Nico Pauly, Griet Rondel, Judith Sercu

Link to subscribe for this seminar: https://www.iczo.be/nl/opleidingen/manuele-neurotherapie-mnt